КАРИЕРНИ ЦЕНТРОВЕ „ТЕХНИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ“

Как да подготвите Вашето резюме

Много колеги подадахо резюмета и голяма част са одобрени от работодателите.
21.02.2023 Супер Потребител

Английски език

Четири правила за съставяне на CV


Грамотност
Липсата на грешки, отпечатъци, младежки жаргон е необходим и евентуално най-важният аспект от съставянето на автобиография. Най-важното, защото ако има много грешки в документа, могат просто да го изхвърлят, без да обръщат внимание на всичко останало.

Съответствие със свободната длъжност
Дали отговаряте на публикувано свободно място или просто пишете на HR мениджъра, няма значение. И в двата случая трябва да си представите какво искате да правите във фирмата и съответно да напишете CV.

Като посочвате ненужни неща, обърквате работодателя и пораждате в него ненужни въпроси.

Разумен обем на CV
razumen-obem-na-CVПоловин страница не е достатъчна, три страници са много, 1-2 страници е оптимално. Разбира се, желателно е да се придържате към една страница, но не винаги това е възможно. Понякога, за да съставите правилно резюме, е по-добре да опишете по-подробно вашия опит и постижения и да го направите на две страници, отколкото да намалите думите и да се опитате да опишете своя професионален опит с няколко незначителни фрази.

Ясна и проста структура
Това е може би най-важното нещо, което трябва да създадете. Правилната подготовка на резюмето за работа включва правилното структуриране на информация за вас и вашия професионален опит.

Няма единна форма за регистриране на информация за себе си, но популярни съществуват. Приемлив начин е да ги използвате, а не да измисляте нещо ново.

Най-често използваната структура на CV
Име, контакти, лична информация
Цел и желано ниво на заплата (не е задължително)
Работен опит
Образование
Професионални умения
Допълнителна информация